Kategorie receptů
Karbanátky z mletého masa, kapusty a sýra
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Kapustu povaříme v mírně slané vodě a nakrájíme. Mleté maso dáme do misky. Sýr nastrouháme a spolu s kapustou přidáme k masu. Přidáme strouhanku a přilijeme 100 ml smetany, přidáme utřený česnek, sůl a pepř. Těsto pořádně propracujeme a mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které vkládáme na olejem potřený pečící papír do pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 50 minut. Během pečení aspoň jednou karbanátky otočíme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
5 g
Kapusta biela
150 g
Jedlá sůl
2 g
Mleté maso míchané
300 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
100 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g