Karbanátky s parmazánem a pečenou zeleninou
Postup přípravy
Mleté maso dáme do mísy, přidáme strouhaný parmazán, nasekanou petrželku, vejce, grilovací koření, adžiku a promícháme. Z masa vytvarujeme 12 karbanátků. Troubu předehřejeme na 180°C. Cukety a papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Malé žampióny očistíme a rozpůlíme, cherry rajčata taky rozlůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a půlky nakrájíme na proužky. Česnek rozdrtíme. Vše dáme do mísy a promícháme a okořeníme podravkou. Rozdělíme na 4 čtverce pečícího papíru, pokapeme olivovým olejem a navrh položíme větvičky tymiánu. Čtverce zabalíme, aby zelenina nevypadla. Balíčky dáme na plech a pečeme v troubě 15 minut. Na pánev dáme olej a karbanátky osmažíme na mírném ohni asi 5 minut z každé strany. Na talíř dáme rozbalené balíčky a kabanátky.
Vytisknout recept (PDF)