Kategorie receptů
Karbanátky po bulharsku
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Lilky omyjeme, upečeme v troubě (na 200 ˚C asi 15 - 20 minut), oloupeme a umeleme. Přidáme k nim nadrobno nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na oleji. Veku přelijeme mlékem, aby změkla. K mletému masu přidáme vychladlou cibuli, veku, vejce, petrželku, sůl a pepř. Pořádně promícháme a necháme odstát v lednici asi 40 minut. Poté tvarujeme karbanátky a smažíme je na rozehřátém oleji z obou stran. Do zapékací mísy nalijeme zbylý olej ze smažení, na něj naskládáme půlku lilků, na ně karbanátky, které přikryjeme druhou půlkou lilků. Vše přelijeme smetanou. Pečeme v troubě rozehřáté na 200˚C asi 30 - 40 minut.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Lilek
400 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Petrželová nať
7 g
Mleté maso míchané
500 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
50 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
20 g
Vejce
50 g