Kategorie receptů
Jemná sekaná z kuřecího masa s čerstvými bylinkami
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
K mletému kuřecímu masu přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme vejce, čerstvé bylinky (bazalku, majoránku, oregano a jarní cibulku) spolu se sušenými nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepřeme, přidáme strouhanku a dle potřeby mléko. Z masové směsi vytvoříme ovál a jemně ho podlijeme kuřecím vývarem. Sekanou pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
2 g
Kuřecí maso
500 g
Bazalka čerstvá
2 g
Cibulka jarní
20 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
20 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
40 g
Pitná voda nesycená
200 g
Majoránka 7 g
2 g
Oregano 10 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
15 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g