Jednoduchá roláda z mletého masa ve slaninovém kabátku
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, strouhanku, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dobře přopracujeme. Plech vyložíme alobalem a navlhčenýma rukama rozhrneme ochucenou masovou směs po celé ploše do tvaru obdélníku. Po celé ploše poklademe plátky šunky, špenát a (česnekové) tvarůžky. Pomocí alobalu srolujeme a lehce stiskneme, aby se roláda spojila. Konce na obou stranách uzavřeme. Na dno pekáče dáme pár plátků slaniny, stačí jen na místo, kde bude roláda ležet. Roládu sundáme z alobalu a opatrně přesuneme na připravené místo do pekáče. Potom zabalíme do zbývajících plátků slaniny tak, aby se jednotlivé kousky překrývaly. Pekáč zakryjeme novým kusem alobalu a dáme péct do předehřáté trouby při 180°C. Po cca 25 minutách odstraníme alobal, zvyšíme teplotu na 220°C a pečeme dalších 20 minut, než bude slanina vypečená do křupava. Nakrájíme na plátky a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)