Dýně plněné rýží s masem, cuketou a restovanou cibulkou
Postup přípravy
Cibuli (4 ks) nakrájíme na polovinu, dochutíme solí a pepřem. Ze čtyř dýní ořízneme stonky a vydlábeme je. Dýně pečeme v hrnci lehce osolenou vroucí vodou po dobu 3-4 minut, následně je vložíme do misky se studenou vodou s ledem a tímto dokončíme proces vaření. Dýňovou dužinu nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji v pánvi se solí a pepřem, poté ji vložíme do nádoby. Smícháme mleté maso se zbývajícími ingrediencemi (uvařenou rýží, nasekanou bazalku, sůl, pepř, nastouhaný stroužek česneku, nakrájené na kroužky 2 jarní cibulky). Důkladně promícháme. Naplníme dýně masem a zakryjeme vršky. Plněné dýně uložíme do pekáče a zalejeme zeleninovým vývarem. Dýně zavineme do papíru na pečení a alobalu. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200°C. Po této době odstraníme papír na pečení a alobal, přidáme cibuli a zalejeme šťávou z vaření dýní.
Podáváme 1–2 poloviny dýně na osobu. Dýně můžeme pokapat několika kapkami dobrého olivového oleje. Ke každé porci přidáme porci cibule.
Vytisknout recept (PDF)