Kategorie receptů
Dušené mleté maso se žampióny
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem či slaninou dosklovata. Pak přidáme mleté maso, které smažíme a mícháme až do oddělení na mletou "drobenku", kterou dochutíme solí, pepřem, nasekaným česnekem, tymiánem. Vše ještě společně krátce osmažíme, pak přisypeme na plátky pokrájené žampióny a smažíme do povadnutí žampiónů. Pak podlijeme vývarem (voda+bujón) jen tolik, aby nám vzniklo něco jako kaše a ne omáčka, přidáme cca lžíci sojové omáčky a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného přelití. Nakonec zjemníme smetanou dle potřeby a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží, toasty.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Mleté maso míchané
300 g
Žampión zahradní 500 g
250 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Pitná voda nesycená
300 g
Váhalova slanina 1,5 kg
50 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Tymián 10 g
2 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
10 g