Kategorie receptů
Dušená mrkev v mletém mase
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme. Přisypeme papriku a česnek, krátce orestujeme a zalijeme malým množstvím vody s bujónem. Přidáme oloupanou mrkev pokrájenou na plátky nebo kostičky (lze i hrubě nastrouhanou), zaklopíme a dusíme za občasného promíchání, případně podlití doměkka, ale mrkev by měla zůstat na skus. Po odklopení směs zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce provaříme, případně ještě dochutíme. Do směsi přidáme během dušení lžičku rajského protlaku. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
300 g
Česnek
2 g
Mleté maso míchané
300 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
7 g
Pitná voda nesycená
150 g
Paprika pálivá 25 g
1 g
Paprika sladká 35 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
5 g
Olej slunečnicový
20 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
8 g