Kategorie receptů
Domácí kuřecí mozaika
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme na plátky a přelijeme vínem. Poté najemno semeleme. Očištěnou cibuli, mrkev, rajče, papriku a uzené maso nakrájíme na kostičky, spolu s oloupanými žampiony pokrájené na plátky, přidáme s kořením k mletému masu. Nezapomeneme připojit ještě vejce, strouhaný sýr a prolisovaný česnek. Solíme jen střídmě. Maso a sýr pokrmu přidává dostatek slanosti. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Celou směsí vyplníme vymaštěnou formu a uprostřed směsi uděláme místo na uvařená vejce, pečeme asi hodinu při 160 stupních v předehřáté troubě. Hotový pokrm necháme vychladnout a podáváme s bramborami nebo zeleninovými saláty. Chutná je i studená spolu s pečivem a zeleninou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
40 g
Paprika červená
50 g
Rajčata
80 g
Česnek
1 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Mleté maso míchané
500 g
Žampión zahradní 500 g
100 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
70 g
Hustopečské uzené 1,3 kg
250 g
Majoránka 7 g
8 g
Pepř bílý mletý 25 g
5 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
20 g
Olej slunečnicový
10 g
Vejce
150 g