Kategorie receptů
Bylinková dýně zapečená s tvarůžky a mletým masem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli (červenou) nakrájíme na měsíčky a necháme restovat na rozehřátém olivovém oleji. Krůtí maso na Meleme. Přidáme mleté maso, nasekané bylinky a rajčatové pyré, osolíme a opepříme a necháme dusit doměkka. Z rozkrojené dýně vydlabeme semínka. U hokkaido nemusíme ani loupat slupku, při pečení totiž krásně změkne. Nakrájíme ji na cca 1 až 2 centimetry tlusté plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a dno vyložíme polovinou dýňových plátků, na vrch dáme vrstvu dušeného masa a jako poslední vrstvu přidáme zbytek dýně. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů. Zhruba 10 minut před koncem pečení posypeme nasekanými tvarůžky a vrátíme do trouby k dopečení.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Dýně Hokkaido
300 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
1 g
Krůtí maso
1000 g
Šalvěj
1 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Tymián 10 g
1 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
45 g