Kategorie receptů
Biftek s pepřovou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z masa, cibule (nadrobno nakrájená), vejce, solamylu, mouky, hořčice, sojové omáčky, soli, pepře a chilli vymícháme masovou směs, kterou necháme nejméně 2 hodiny odležet. Tvoříme placičky silné asi 2 cm. Na pánev dáme trochu oleje a biftečky smažíme z každé strany asi 3 minuty, tak aby byly propečené. Po usmažení je vytáhneme. Do výpeku vhodíme lžičku hrubě roztlučeného barevného pepře a lžičku zeleného pepře a přilijeme smetanu. Chvíli vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, nebo jen se zeleninou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Paprika červená chilli
1 g
Mleté maso hovězí
400 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Hořčice kremžská 450 g tuba
7 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Pepř zelený mletý 15 g
5 g
Pět pepřů 15 g
5 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
10 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
150 g
Olej slunečnicový
20 g