Kategorie receptů
Tortilla s nivou a kuřecím masem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve uděláme pesto. Černé fazole scezené krátce restujeme na suché rozpálené pánvi. Do vyšší nádoby dáme fazole, nakládaná nescezená rajčata, chilli papričku (dle chuti a odolnosti), sůl, oregano, tymián. Vše rozmixujeme. Pokud je to řídké, přidáme fazole. Pokud je to husté, přidáme rajčatové pyré. Dáme vychladit. Kuřecí maso nakrájíme na delší, velmi tenké nudličky, které nasucho orestujeme na pánvi. Po chvilce přidáme rozdrobenou nivu a rozpustíme. Tortillu ohřejeme na pánvi, pomažeme pestem, lehce potřeme masovou směsí a zamotáme. Masové směsi opravdu málo, stačí jen poklást cca 1/4 v řádku.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Paprika červená chilli
5 g
Kuřecí maso
400 g
Fazole černé celé 400 g
250 g
Tortilla kukuřičná 6"(15cm) Vacuum RETAIL 12 ks 181 g
60 g
Jihočeská Niva 50 % 110 g
100 g
Oregano 10 g
2 g
Tymián 10 g
2 g