Kategorie receptů
Tikka Masala
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V misce smícháme jogurt s římským kmínem, kurkumou a skořicí a promísíme s proužky kuřecího masa. Rozpálíme wok nebo pánev a směs kuřecího masa s jogurtem a cibulí prudce osmažíme. Mezitím přimícháváme kokosové mléko, pasírovaná rajčata a rajčatový protlak. K okořenění použijeme Tabasco a 10 minut dusíme, až je maso měkké.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Kuřecí maso
200 g
Rajčatový protlak
80 g
Kmín římský 30 g
6 g
Kurkuma mletá 30 g
6 g
Skořice mletá 40 g
1 g
Choceňský MAX Jogurt 10% Bílý 380 g
250 g
TABASCO® Sriracha 256 ml
6 g
SHAN SHI-Kokosové mléko 165 ml
165 g