Quesadilla s kuřecím masem
Postup přípravy
Příprava tortilly: Smícháme v misce mouku (500 g) s vodou (400 ml), přidáme sůl ( 7 g). Dobře těsto prohněteme rukou a pak si ho rozděllíme na8 části. Z každé části si rukou utvoříme kuličku. Na linku si natáhneme průhlednou potravinářskou folii, a to směrem od sebe tak, aby měla alespoň půl metru. Na spodní část folie si položíme kuličku těsta a lehce ji rozmáčkneme. Pak překryjeme horní částí folie tak, že kulička bude ve středu folie. Válečkem opatrně rozválíme kuličku přes folii do tvaru tortilly. Folie slouží k tomu, aby se těsto nelepilo. Velikostí by měla odpovídat přibližně střednímu talíři. Pokud chceme mít tortillu hezky kulatou, pak odlepíme z těsta horní vrstvu folie, položte na tortillu středně velký talířek dnem nahoru a nožem odkrojíme přečnívající části těsta. Rozehřejeme si nepřilnavou pánev na vyšší teplotu (není třeba olej). Tortillu odlepíme z potravinářské folie a vhodíme na pánev. Opečeme z obou stran, dokud se na tortille neudělají tmavší zlatavé flíčky a dokud se mírně nenafoukne. Pak tortillu přesuneme na talíř, který i s tortillou zabalíme do utěrky. V teple tortilla zůstane hezky měkká a bude možné ji smotat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, omyté papriky taktéž nakrájíme. Na trošce tuku je osmažíme. Omytá 2 kuřecí prsa nakrájíme na kostičky nebo nudličky, lehce je opepříme, posypeme mletým chilli kořením a trošku osolíme. Následně je osmažíme na rozpáleném másle oleji dozlatova. Oba sýry nastrouháme na hrubší straně struhadla.Tortillu položíme buď na gril, nebo pánev či do trouby na pekáč. Na ni nasypeme trošku sýra, přidáme čtvrtinu usmaženého kuřecího masa, zeleninu a opět trošku sýra. Chvíli grilujeme, smažíme nebo pečeme, přiložíme druhou tortilu, kterou trošku přimáčkneme a otočíme, když se sýr začne roztékat. Opět chvíli ohříváme a pak přendáme na talíř.
Na talíři ostrým nožem rozdělíme na 6 - 8 dílů (jako koláč) a podáváme se zeleninovým salátem.
Vytisknout recept (PDF)