Kategorie receptů
Perské trhané kuře
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Vývar promícháme s (červeným) kari, skořicí, protlakem, solí, pepřem a zamícháme. Do papiňáku vsypeme osmaženou cibuli, rajčata, vložíme kuřecí prsa, zalijeme směsí vývaru a přiklopíme. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 45 minut. Maso vyjmeme z omáčky, necháme lehce vychladnout a pomocí vidliček natrháme na vlákna. Vrátíme do omáčky a ještě 5 minut povaříme. Podáváme s rýží.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Kuřecí maso
600 g
Slepičí bujón
10 g
Pitná voda nesycená
500 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Kari 25 g
5 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
400 g
Olej slunečnicový
20 g