Kategorie receptů
Pečené kuře s rajčaty, kapary a olivami
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 200°C. 4 kuřecí stehna okořeníme kořením na kuře. V hrnci rozehřejeme olej a stehna osmažíme po obou stranách asi 2 minuty dozlatova. Vyndáme z hrnce. K oleji přilijeme 100 ml vody a zahřejeme. Vmícháme rajskou omáčku, cukr, podravku a 5 minut povaříme. Menší rajčata nakrájíme na půlky a vložíme do hrnce. Přidáme stehna a vaříme až jsou stehna měkká. Brambory nakrájíme na kostky a okořeníme kmínem (mletým), solí a olivovým olejem. Necháme krátce marinovat. Nasypeme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby na 20 minut. Hotová stehna vyndáme z hrnce, přidáme kapary, půlené vypeckované olivy a bazalku. Omáčkou přelijeme na talíři stehno a přidáme brambory.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1000 g
Rajčata
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Kmín celý
5 g
Kuřecí maso
400 g
Bazalka čerstvá
8 g
Olivový olej
20 g
Olivy zelené
100 g
Kapary efko 105 ml
100 g
Cukr krystal
15 g
Koření na kuře 25 g
8 g
Olej slunečnicový
10 g
Podravka Natur přísada do jídel Středomořská 100 g
8 g