Kategorie receptů
Pálivá kuřecí stehýnka s grilovaným pórkem a rajčatovým dresinkem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Koření Valencie smicháme s medem, olejem a namarinujeme kuřecí stehna. Z pórku odstraníme venkovní tvrdší listy a čistý pórek nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Pórek vložíme do vroucí slané vody asi na 3 minuty. Necháme okapak a propláchneme studenou vodou. Dresink: Rajská omáčka, 50 ml vody, 4 lžíce oliv. oleje, cuk a podravky. Stehna dáme na gril a grilujeme 12 minut ze všech stran. Pak přidáme na gril pórek a grilujeme z každé strany 3 minuty. Grilovaný pórek servírujeme na talíři s dresinkem a stehýnky.
Vytisknout recept (PDF)Pórek
200 g
Jedlá sůl
5 g
Kuřecí maso
360 g
Olivový olej
40 g
Cukr krystal
10 g
Valencie 70 g
8 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
6 g
Včelí med smíšený luční 250 g
10 g
Olej slunečnicový
20 g