Noky s rajčatovou omáčkou a kuřecími prsy
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Na oleji a másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme 5 stroužků česneku a necháme rozvonět, poté přidáme sekaná rajčata. V této fázi ochutíme solí, pepřem, cukrem a necháme půl hodiny vařit na mírném ohni. Do hotového rajčatového základu přimícháme smetanu do omáček a necháme prohřát. Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a zatáhneme na něm kuřecí prsa, aby dostala zlatou barvu. Vytáhneme z pánve a dáme odpočinout. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a orestujeme nakrájený česnek, jalapeños a sušená rajčata. Do směsi přilijeme víno a necháme vypařit. Nakonec zamícháme najemno nakrájenou petržel. Uvařené noky promícháme s dvěma naběračkami rajčatové omáčky. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a navrch dáme směs ze sušených rajčat, jalapeños a česneku.
Vytisknout recept (PDF)