Kategorie receptů
Loštické kuře
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Očištěné a omyté kuře vymažeme uvnitř i vně utřeným česnekem se špetkou soli. Syrečky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky (dva plátky anglické si necháme stranou), přidáme čerstvě nahrubo umletý pepř a sladkou papriku. Směs promícháme, naplníme s ní břišní dutinu a kuře zašijeme. Na dno pekáčku položíme na měsíčky nakrájenou cibuli, na ni položíme 2 plátky anglické slaniny a na ně položíme připravené kuře. Na kuře dáme 2-3 plátky másla a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 230°C, vložíme kuře a pečeme cca 15 minut. Pak troubu ztlumíme na 170°C a pečeme 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme dle potřeby vodou. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Česnek
8 g
Jedlá sůl
4 g
Kuřecí maso
600 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
180 g
Váhalova slanina 1,5 kg
150 g
Paprika sladká 35 g
8 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g