Kategorie receptů
Kuřecí steak s pepřovou omáčkou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
Na rozpuštěném másle osmažíme najemno nakrájenou šalotku, přidáme zelený pepř a minutu mícháme. Zalijeme koňakem (4 PL) a oflambujeme. Do směsi přidáme vývar společně se smetanou do omáček. Promícháme a necháme ještě 10 minut probublávat. Očištěné, osolené kuřecí prsní řízky zprudka opečeme na oleji s máslem. Maso vyjmeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C na 10 minut. Špenát omyjeme a necháme okapat. Na pánvičce rozpustíme máslo. Na rozpuštěném másle restujeme 2 minuty na plátky pokrájený česnek. Česnek vyjmeme a vložíme na to samé máslo špenát. Osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou na 10 minut. Špenát párkrát promícháme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl
3 g
Kuřecí maso
800 g
Olivový olej
20 g
Špenátové listy
500 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
180 g
Pepř čtyř barev celý 16 g
80 g
Pitná voda nesycená
250 g
Pepř bílý mletý 25 g
0.5 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
600 g