Kategorie receptů
Kuřecí prsíčka s citronovou omáčkou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Citróny omyjeme horkou vodou. Z jednoho citronu odstraníme kůru a šťávu vymačkáme. Z obou zbylých citrónů seřízneme nožem kůru včetně bílého podkoží až na dužinu, pak opatrně vyjmeme jednotlivé filety a dáme si je stranou. Bylinky nasekáme najemno. Kuřecí řízky osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso opražíme ze všech stran 6 minut. Poté maso zalijeme vínem. Tekutinu vyvaříme, přidáme trochu citronové šťávy a trochu citronové kůry a povaříme 15 minut. Maso vyndáme z omáčky a uložíme na teplé místo. Smetanu, vývar a bylinky přidáme do omáčky a necháme přijít k varu. Nakonec vmícháme filety citronyu. Maso s omáčkou podáváme s okurkovým salátem a přírodní rýží.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
60 g
Kuřecí maso
600 g
Oregáno drcené
2 g
Olivový olej
10 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
200 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g