Kategorie receptů
Kuřecí maso Marengo
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a rajský protlak. Chvíli povaříme, zalijeme bílým vínem a přidáme houby. Dusíme, až je maso měkké. Poté maso vyndáme, přidáme mouku, přilijeme vodu a povaříme. Dochutíme nakrájeným česnekem. Kuřecí maso omáčkou přelijeme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Kuřecí maso
200 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
50 g
Hřib smrkový sušené houby
5 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
20 g
Olej řepkový
20 g