Kuře tandoori
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vkládáme do jogurtové marinády. Marinádu připravíme tak, že do bílého jogurtu vmícháme dvě polévkové lžíce koření tandoori, zakápneme olejem a utřeným česnekem, řádně promícháme. Kuřecí prsa v marinádě poté zabalíme potravinářskou fólií a uložíme do chladu minimálně na jeden až dva dny. Dobré je maso během dne otočit. Kuřecí maso pečeme na pánvi s olejem, možno i na grilu 160 - 180 °C a dopékáme v troubě na 220 - 240 °C na zlatavou kůrku. Zbylý jogurt nevyhazujeme. Svaříme ho v rendlíku s přidáním sladké smetany a oříškem másla. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme. Dle chuti osolíme. Do vroucí osolené vody přidáme plátek citrónové kůry, kapku oleje a vsypeme potřebné množství rýže, vaříme zhruba 10 -12 minut. Během vaření s rýží často mícháme a dáváme si pozor, aby se nám nerozvařila. Uvařenou rýži po vychladnutí dáme na orestovanou jarní cibulku na másle s kurkumou, promícháme vidličkou a dochutíme solí.
Vytisknout recept (PDF)