Kategorie receptů
Kuře s citrónem a bazalkou a bylinkový salát
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180°C. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a osmažíme po obou stranách na pánvi s 2 lžícemi tuku. Pak prsa položíme na plech pokryté pečícím papírem a dáme do trouby na 6 minut. Nakrájíme cibulku na kostičky, dáme do mísy a přidáme citrónovou šťávu a nastrouhanou citrónovou kůru. Prsa vyndáme z trouby a potřeme je dresingem z cibule. Saláty natrháme a dáme na talíř, posypeme bylinkami. Připravíme si salátovou zálivku: Salátové koření, 2 lžíce oleje, ocet, 3 lžíce studeného vývaru z Polévky a univerzálního koření. Salát polijeme zálivkou a přidáme prsa nakrájená na nudličky.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Salát hlávkový
150 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
3 g
Citróny
20 g
Kuřecí maso
640 g
Olivový olej
10 g
Ocet Balsamico
5 g
Pitná voda nesycená
30 g
Bazalka 10 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
5 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g