Kategorie receptů
Kuře na paprice
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuře opláchneme, naporcujeme a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině dávky oleje, přidáme papriku, po zpěnění zalijeme částí vody a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme kuře a dusíme doměkka. Poté je ze základu vyndáme, základ zahustíme zásmažkou připravenou z mouky a z druhé dávky oleje, rozředíme vodou, pečlivě rozšleháme a pozvolna vaříme nejméně 20 minut. V polovině varu přidáme do omáčky mléko a smetanu, podle potřeby dosolíme, dovaříme a procedíme na porce kuřat. Omáčku společně s masem ještě krátce podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
10 g
Kuřecí maso
480 g
Pitná voda nesycená
320 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
8 g
Paprika sladká 35 g
6 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g