Kategorie receptů
Kuře na česneku se smetanou a sýrem
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
35 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuře stáhneme z kůže, rozpůlíme aby se nám lépe upeklo a osolíme. Oloupeme paličku česneku, prolisujeme a natřeme na kuře, které vložíme do máslem vymazaného pekáče. Celé zalijeme smetanou a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180°C dokud kuře není měkké a sýr dozlatova opečený. Během pečení kuře podléváme smetanou. Pokud by omáčka příliš zhoustla, můžeme ji rozředit mlékem. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme v osolené vodě do změknutí. Po uvaření scedíme a podáváme společně s kuřetem a s čerstvou zeleninou dle vlastní chuti.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1000 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Kuřecí maso
1200 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
400 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
400 g