Kategorie receptů
Kukuřičné tortilly
Počet ingrediencí
19
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tortilly udržujeme v teple a vlhku, aby neztvrdly.
Maso (kuřecí prsa nebo stehenní řízky) naložíme do směsi koření (pepř, sůl, paprika, drcený česnek a bylinky (nať, koriandr, tymián) a necháme zhruba hodinku odpočinout. Následně maso opečeme na nepřilnavé pánvi s ghí.
Salsa z rajčat: Rajčata si pokrájíme na menší kousky, přidáme sůl a pepř, jarní cibulku a čerstvou bazalku.
Dip vyrobíme smícháním klasického bílého jogurtu, pažitky, soli a pepře. Krásně doladí chuť zeleniny a masa a krásně všechny chutě spojí. Na tortillu dáme salsu, kuřecí směs, dip a mix salátů, papriku a okurku.
Vytisknout recept (PDF)Okurka hadovka
40 g
Paprika červená
40 g
Rajčata
150 g
Česnek
2 g
Salát hlávkový
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Petrželová nať
1 g
Tymián čerstvý
1 g
Pažitka
2 g
Kuřecí maso
300 g
Bazalka čerstvá
2 g
Koriandr čerstvý
1 g
Cibulka jarní
20 g
Tortilla kukuřičná 6"(15cm) Vacuum RETAIL 12 ks 181 g
60 g
Paprika sladká 35 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
25 g
Elinas jogurt řeckého typu bílý 150 g
150 g