Kategorie receptů
Bylinkový kuskus se smaženým kuřetem
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
102 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuřecí řízky nakrájíme na kousky velikosti sousta. Vejce prošleháme s hladkou moukou, solí a pepřem. Promícháme s kousky kuřete a necháme odležet. Mezitím kuskus smícháme se vším kořením a polovinou čerstvě nasekaných bylinek. Přidáme olivový olej a sůl a promícháme. Připravený kuskus dáme do misky s velkou plochou dna a zalijeme 1,5 násobkem množství vroucí vody. Přikryjeme poklicí a necháme kuskus nabobtnat. V hluboké pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a kuřecí kousky v ní usmažíme dozlatova. Kuskus podáváme posypaný zbylými bylinkami a s kousky smaženého kuřete.
Vytisknout recept (PDF)
Petrželová nať
4 g
Kuřecí maso
300 g
Bazalka čerstvá
4 g
Oregáno drcené
4 g
Olivový olej
30 g
Pitná voda nesycená
750 g
Kmín římský 30 g
3 g
Koriandr celý 20 g
2 g
Paprika pálivá 25 g
3 g
Paprika sladká 35 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej slunečnicový
20 g
Vejce
100 g
ARAX Kuskus kukuřičný 320 g
500 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
10 g