Bylinkové kuře na houbách s rajskou omáčkou
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. Kuřecí stehna rozdělíme na horní a dolní části. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na proužky. Do zapékací mísy dáme lžíci oleje a zahřejeme. Kuřecí kousky osmažíme po všech stranách a okořeníme provensálským kořením a kořením na kuře. Přisypeme cibulku a vložíme na 15 minut do trouby. Mezitím dáme do hrnce 50 ml vody a rajskou omáčku. Ochutíme cukrem, podravkou. Zamícháme a povaříme 5 minut. Přimícháme 200 ml smetany. Omáčku nalijeme na kuře a pečeme dalších 15 minut. Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi s olejem houby osmažíme a okořeníme podravkou a citrónovou šťávou. Houby, nasekanou petrželku a estragon přidáme ke kuřecímu masu. Jemně promícháme a pečeme 5 minut. Příloha těstoviny nebo bagetky.
Vytisknout recept (PDF)