Kategorie receptů
Brynzové kuřecí kousky
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Omyté a osušené kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubo. Slaninu opečeme na kousku másla a přidáme cibuli. Po zpěnění přihodíme mrkev a po chvíli maso, které necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, přidáme šalvěj, osolíme a dusíme cca 10-15 minut. Nadrobíme brynzu a necháme rozpustit. Přilijeme smetanu, vsypeme hrášek a krátce povaříme. Omáčka by měla být hustá tak akorát, komu se bude zdát řídká, přidá lžičku hladké mouky, rozmíchané v trošce vody a ještě povaříme. Omáčku dochutíme pepřem a nakrájenou zelenou cibulkou. Podáváme s těstovinami, brambory nebo rýží.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
100 g
Jedlá sůl
4 g
Kuřecí maso
300 g
Šalvěj
5 g
Cibulka jarní
20 g
Staročeská slanina 1,9 kg
70 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Pitná voda nesycená
500 g
Bryndza plnotučná 250 g
125 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
50 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g