Kategorie receptů
Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
2 kuřecí prsní řízky dvakrát podélně rozkrojíme, ale ne úplně dokonce, aby nám zůstal držet pohromadě. Osolíme, potřeme pestem, obložíme sušenou šunkou, posypeme parmazánem a složíme na sebe zpět. Nakonec obalíme celý řízek sušenou šunkou a ovážeme provázkem. Na pánvi vhodné i do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olivový olej a řízky na něm ze všech stran zprudka opečeme, přihodíme pár rozpůlených cherry rajčátek, podlijeme malinko vodou, asi tak 50 ml a dáme do rozpálené trouby dopéct. Rajčátka spolu s výpekem udělají k masu šťávu, kterou nakonec zjemníme kouskem másla.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
150 g
Jedlá sůl
3 g
Kuřecí maso
400 g
Olivový olej
20 g
Parmazán 100 g
50 g
Pršut pečeně krájený 75 g
75 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g