Kategorie receptů
Krůtí prsa po portugalsku
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Na rozehřátém oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampióny, osolíme, opepříme a krátce podusíme, zalijeme vodou a podusíme. Poté zahustíme máslovou jíškou, promícháme a povaříme. Omáčku se žampióny rozmixujeme, přecedíme, zjemníme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou a převaříme. Ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
4 g
Citróny
40 g
Krůtí maso
400 g
Olivový olej
80 g
Žampión zahradní 500 g
240 g
Pitná voda nesycená
150 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Mouka jáhlová nativní 300 g
40 g
Milkin smetana ke šlehání 33% 250 ml
150 g