Králík pečený na zelenině a pivu
Postup přípravy
Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice ( 1 lžíce hrubozrnné a 1 lžíce dijonské) a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě. Králíka pořádně v marinádě vykoupeme a dáme do druhého dne do lednice. Dvě hodiny před pečením králíka vytáhneme z lednice do pokojové teploty. Mrkev a žampiony nakrájíme na kousky. Do připraveného pekáče dáme králíka i s marinádou, přidáme mrkev a žampiony a podlijeme pivem. Pekáč přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 st. a pečeme 10-15 minut. Poté teplotu stáhneme na 150 stupňů a pečeme pomalu cca 2 hodiny do měkka. Během pečení maso přeléváme výpekem. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a maso dopečeme na barvu. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Vytisknout recept (PDF)