Kategorie receptů
Bakalca
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
28 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve vykostíme králíka. Z kostí si připravíme vývar: Dáme je vařit do menšího množství osolené vody s jednou mrkví a 1 celou neloupanou cibulí.
Nakrájíme maso na kostky a vhodíme ho na pánev, kde jsme předtím na oleji nechali zesklovatět 300 g nakrájené nadrobno cibuli. Maso opečeme, přidáme nakrájenou mrkev (250 g), 3 bobkový listy a 20 minut dusíme. Pak přidáme ostatní koření a bylinky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Nakonec vlijeme víno a zahustíme máslem promnutým s mouku. Vaříme 5 minut. Podáváme s bílým pečivem.
Cibule volná
340 g
Mrkev
300 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Králičí plec+hruď 1 kg
500 g
Bobkový list 5 g
0.3 g
Olivový olej
50 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Oregano 10 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Saturejka 10 g
3 g
Tymián 10 g
3 g