Kategorie receptů
Kachní ragú
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
110 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180°C. Ve velkém hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme kostičky mrkve a celeru, krátce opět restujeme a nakonec přidáme kachní čtvrtky. Restujeme dle možností, aby se nám maso zatáhlo. Hrnec stáhneme z plotny, přidáme rajčata, zalijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Hrnec zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Necháme vařit cca 90 minut (dokud není maso zcela uvařené), minimálně jednou promícháme. Poté z hrnce vyjmeme kachní čtvrtky, maso obereme a vrátíme zpět do hrnce. Zamícháme a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
200 g
Mrkev
120 g
Celer
120 g
Jedlá sůl
4 g
Olivový olej
20 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
500 g
Slepičí bujón
12 g
Pitná voda nesycená
250 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Tymián 10 g
4 g
Kachna
600 g