Grilovaná kachní prsa s hráškem
Postup přípravy
Lístky máty, nejlépe kuchyňskými nůžkami, nastříháme na menší kousky. Ty zapracujeme do změknutého másla, zabalíme do potravinářské fólie do podoby válečku a dáme ztuhnout do lednice. Připravíme si kachní prsa, a to tak, že pomocí ostrého nože vyřízneme do strany s kůží mřížkový vzor. Osolíme a okořeníme tymiánem. Kachní prsa přendáme do grilovací misky, kterou umístíme na gril. Opékáme cca 10 minut, a to nejdříve na straně, kde je kůže. Jakmile nám na misce zůstane trochu tuku, prsa z misky vyjmeme a umístíme přímo na gril. Grilujeme dalších 5-10 minut. Poté kachní prsa sundáme z grilu a necháme odpočívat. Mezitím si připravíme hrášek. Hrášek vaříme v osolené vroucí vodě po dobu 3–5 minut. Uvařený hrášek scedíme a přendáme do rozpálené pánve, kam jsme před tím dali rozehřát mátové máslo. Chvilku restujeme. Kachní prsa podáváme pokrájená na plátky, spolu s hráškem.
Vytisknout recept (PDF)