Plněné jehněčí rolky na grilu
Postup přípravy
Z mouky (3 PL), vajec (2 ks), špetky soli a mléka připravíme palačinkové těsto. Na pánvi rozpálíme 1 polévkovou lžíci oleje a přilijeme malé množství těsta. Pánví kroužíme tak, aby ji těsto rovnoměrně pokrylo. Palačinky osmažíme dozlatova z obou stran a odložíme stranou.
Cibuli (2 ks) nakrájíme na hrubé kostičky a osmažíme na 1 lžíci oleje. Lilek (2 ks) rozkrájíme taktéž na kostičky a dusíme na středním plameni 10 minut. Lilek, cibuli a sýr (feta) přesuneme do mixéru a umixujeme do jemné hmoty. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky, lístky bazalky (8 lístků) na proužky a oboje vmícháme do hmoty. Osolíme a opepříme. Všechny přísady si můžeme připravit již předem. Jehněčí filety potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem (smícháme máslo s bylinkami) a grilujeme z každé strany 2 minuty při střední teplotě. Lehce osolíme a odložíme stranou.
Palačinky lehce potřeme nechlazeným bylinkovým máslem. Na každou palačinku rozdělíme 2 lžíce hmoty z lilku a cibule a položíme jeden grilovaný jehněčí filet. Zabalíme a při mírné teplotě grilujeme 10 minut. Rolky nakrájíme na plátky a naaranžujeme na listy křupavého salátu.
Vytisknout recept (PDF)