Kategorie receptů
Vídeňský guláš
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji v oleji dorůžova, přidáme mletou papriku a v základu osmahneme nakrájené maso. Pak je osolíme, mírně podlijeme, opepříme, přidáme drcený kmín a zastříkneme octem, pozvolna dusíme. Během dušení mícháme a podle potřeby doléváme vodu. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak a majoránku, dobře rozmícháme a zase podusíme doměkka. Maso vyndáme a šťávu na maso procedíme přes cedník, dochutíme a krátce ještě povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
240 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
12 g
Kmín celý
0.4 g
Ocet kvasný lihový 1 l
8 g
Hovězí přední
480 g
Pitná voda nesycená
240 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
12 g
Majoránka 7 g
4 g
Paprika sladká 35 g
8 g
Pepř černý mletý 20 g
1.5 g
Olej řepkový
80 g