Kategorie receptů
Steak na grilu s houbami a holandskou omáčkou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
1 hodina
Postup přípravy
Smícháme 4 lžíce oleje s rozmarýnem a tymiánem. 8 velkých žampiónů potřeme olejem a posypeme korením podravkou. Houby vložíme na gril a grilujeme 10-12 minut na mírnějším ohni. Po polovině času houby otočíme a opět potřeme olejem. Houby vložíme do hrnce a zakryjeme, aby zůstaly teplé. 4 hovězí steaky opět potřeme olejem a grilujeme 8 minut. Opět po polovině grilování otočíme. Grilované maso okořeníme barevným drceným pepřem a osolíme. Servírujeme na talíře s houbami a francouzkou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
3 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
5 g
Tymián čerstvý
5 g
Olivový olej
40 g
Žampión zahradní 500 g
100 g
Český hovězí steak z mladého býka - roštěná
800 g
Pepř čtyř barev celý 16 g
5 g
Podravka Natur přísada do jídel Středomořská 100 g
5 g