Kategorie receptů
Šneci z hovězí svíčkové
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Hovězí svíčkovou očistíme a papírovými ubrousky osušíme do sucha. Svíčkovou podélně nařízneme tak, aby nám po lehkém naklepání vznikl obdélník. Posypeme jej Podravka přísadou, opepříme a dobře vetřeme do masa. Celou plochu masa z horní strany potřeme ajvarem a poklademe plátky šunky, klobásy a sýru. Pečlivě zarolujeme do rolády a dobře zpevníme kuchyňským provázkem. Aby se roláda dobře krájela, zapíchneme do rolády každých 2,5–3 cm špejli. Odstraníme provázek a roládu nakrájíme mezi zapíchanými špejlemi na plátky. Připravené roládky poskládáme na rozpálený gril nebo na tukem potřenou grilovací pánev. Ogrilujeme z obou stran do zlatova.
Hovězí zadní
1200 g
Romadur Klášterní 60% 125 g
150 g
Balaton klobása 280 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g
Olej slunečnicový
5 g
Božská šunka 2,8 kg
100 g