Sendvič s grilovanou roštěnou
Postup přípravy
400 g hovězí roštěné položíme na gril v celku a pravidelně otáčíme. Asi 20-25 minut. Mezitím očistíme svazek rukoly, rajče nakrájíme na malé kostky, papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Majonézu vložíme do mísy na dresink a přidáme nakrájené rajče, papriku, cibuli a 1 lžičku orientální koření. Červené zelí nakrájíme na jemné proužky a ořechy nasekáme najemno. Kulatý nebo menší plech potřeme lžící olivovýho oleje. Na plech dáme červené zelí a nasekané ořechy. Asi na 10 minut vložíme plech na gril. Poté zamícháme do směsi 2 lžíce octa balsamiko. Přidáme trochu cukru, soli a pepře. Maso sundáme z grilu a posypeme drceným barevným pepřem, osolíme a necháme chvilku odležet. Na gril položíme 8 silnějších plátků chleba (nejlépe tmavého) a z obou stran lehce grilujeme. Opečený chléb položíme na talíř a potřeme směsí z majonézy. Na 4 chleby přidáme červené zelí s ořechy. Maso nakrájíme na tenčí plátky a plátky vložíme na chleba s červeným zelím. Přidáme rukolu a přikryjeme zbylými plátky chleba. Sendvič je hotový, stačí jen přeříznou a servírovat.
Vytisknout recept (PDF)