Kategorie receptů
Rump steak s pepřovou omáčkou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
42 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Na rozpuštěném másle osmažíme najemno nakrájenou šalotku, přidáme zelený pepř čerstvý a minutu mícháme. Zalijeme koňakem (4 PL) a oflambujeme. Do směsi přidáme vývar společně se smetanou do omáček. Promícháme a necháme ještě 10 minut probublávat. Do steaku vmasírujeme olivový olej a opečeme v rozpálené pánvi na troše oleje zprudka 1 minutu z každé strany. Orestovaný steak vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 8 minut. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Promícháme s olivovým olejem, solí a pepřem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 25 minut.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Cuketa
330 g
Lilek
570 g
Paprika červená
200 g
Paprika zelená
200 g
Rajčata
250 g
Olivový olej
50 g
Český hovězí steak z mladého býka - roštěná
800 g
Pepř čtyř barev celý 16 g
80 g
Pitná voda nesycená
250 g
Krajanka máslo 250 g
100 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
600 g