Kategorie receptů
Plzeňský guláš
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme, vložíme maso a za stálého míchaní osmahneme. Poté přidáme mletou papriku a znovu osmahneme. Přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, za stálého míchání ji mírně osmažíme a podlijeme teplou vodou. Přidáme česnek, majoránku, pivo a maso zvolna dusíme za občasného promíchání téměr doměkka. Dosolíme, na zbytku oleje osmažíme párek, kterým guláš ozdobíme společně s natvrdo uvařeným vejcem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
240 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
10 g
Kmín celý
4 g
Hovězí přední
300 g
Pitná voda nesycená
360 g
Bezlepkový ležák 0,5 l
60 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
4 g
Majoránka 7 g
4 g
Paprika sladká 35 g
8 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej řepkový
80 g
Originál kuřecí párky 80% masa 200 g
200 g
Vejce
50 g
ARAX Mouka kukuřičná hladká 300 g
12 g