Plněné hovězí plátky s glazovanou mrkví
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. Bylinky- petrželka, bazalka ( jednu lžíci petrželky si necháme stranou) smícháme s nastrouhaným parmazánem, strouhankou, solí a pepřem. Maso podélně nařízneme a naplníme bylinkovou hmotou, šev uzavřeme pomocí párátek. V pekáčku rozpálíme olej, v něm osmahneme šalvěj a majoránku. Přidáme maso a osmahneme ze všech stran. Rajčatovou šťávu smícháme s vínem. Polovinu z toho přidáme k masu. Poté vložíme pekáček do trouby a pečeme nezakrýté 45 minut. Maso vyndáme z pekáčku a dáme na teplé místo. Pekáček postavíme na plotnu, šťávu z masa zalévám zbytkem směsi vína a rajčatové šťávy a necháme trochu zredukovat, až vznikne hladká omáčka. Mrkev oloupeme a nakrájíme na špalíčky. V hrnci rozpálíme olej přidáme mrkev, krátce podusíme, přilijeme trochu vývaru, mrkev ochutíme cukrem a solí. Necháme zakryté 13 minut povařit, přitom stále doléváme vývar (bujón a vodu). Mrkev vyndáme z hrnce, šťávu z nich vyvaříme, abychom měli konzistenci sirupu. Mrkve dáme zpět do hrnce, namočíme ve šťávě a posypeme petrželkou. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou a mrkví.
Vytisknout recept (PDF)