Kategorie receptů
Mleté kuličky s bylinkovým lečem
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
40 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hovězí maso umeleme, okořeníme, dobře promícháme s vajíčkem, přidáme hladkou mouku, strouhanku a vytvoříme kuličky, které pečeme na pánvi nebo v troubě. Poté si připravíme omáčku: cibuli nakrájíme nadrobno, lehce orestujeme na oleji, přidáme rajčatový protlak, kečup a restujeme na mírném ohni až základ nebude nakyslý a přidáme nadrhnuté bylinky, ochutíme solí a cukrem. Nakonec do omáčky přidáme zeleninovou směs a drcená rajčata. Celé společně krátce provaříme. Upečené kuličky servírujeme s omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
160 g
Jedlá sůl
7 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
4 g
Hovězí přední
500 g
Cukr krystal
20 g
Zeleninové lečo
350 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Tymián 10 g
4 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
80 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
40 g
Olej řepkový
20 g
Vejce
100 g
BIO Ketchup 530 g
40 g
Podravka rajčata krájená loupaná 400 g
200 g