Kategorie receptů
Hovězí po švábsku
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Plátek masa naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Opečeme po obou stranách na třetině oleje. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na zbývajícím oleji, přidáme citrón, hořčici, mírně podlijeme horkou vodou a necháme povařit. Do základu přidáme opečené maso, přikryjeme poklicí a za občasného promíchání a podle potřeby dolévání teplé vody, dusíme doměkka. Plátky vyndáme, přendáme do čisté nádoby a na ně navršíme na plátky pokrájené syrové brambory. Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozšleháme a provaříme. Pak šťávu přecedíme na maso, přidáme kapary a zvolna podusíme doměkka.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
560 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
50 g
Petržel
50 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
10 g
Citróny
20 g
Český hovězí steak z mladého býka - roštěná
300 g
Kapary efko 105 ml
5 g
Pitná voda nesycená
320 g
Hořčice plnotučná 100 g
12 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
15 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
800 g