Kategorie receptů
Hovězí maso na zelenině s hořčicí Dijon
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na menší kostičky. Hovězí krk omyjeme a nakrájíme na větší kousky, promícháme společně s nakrájenou zeleninou. Vložíme do pekáčku přidáme dijonskou hořčici, sůl a pepř. Podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Dusíme v troubě na 150 °C přibližně 3 hodiny. Po upečení maso vyjmeme z kořenové zeleniny, kterou tyčovým mixérem rozmixujeme. Takto upečené maso se zeleninou nejlépe podáváme s bramborem, nebo bramborovým knedlíkem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
150 g
Mrkev
150 g
Petržel
100 g
Celer
80 g
Jedlá sůl
4 g
Hovězí přední
500 g
Pitná voda nesycená
200 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g