Hovězí líčka s restovanými bramborovými noky a zahradní zeleninou
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Noky poté pozvolna pečeme na másle do zlatova. Mrkev, celer a kedlubnu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. K mrkvi můžeme přidat do vody cukr. Zeleninu schladíme a osušíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a opečeme na plátky nakrájenou cuketu a 8 půlek žampiónů Poté přidáme kořenovou zeleninu a kedlubnu. Vše společně orestujeme, přidáme sůl, bylinky a 12 g másla. Maso připravíme dle návodu na pytlíku v mikrovlnné troubě, hrnci či pečící troubě. Servírujeme s bramborovými noky a kořenovou zeleninou.
Vytisknout recept (PDF)