Kategorie receptů
Hovězí líčka s brusinkovou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
42 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Na sádle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu, podlijeme vývarem, trochou červeného vína, přidáme koření a dusíme. Koření vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, přidáme dvě lžíce brusinkové marmelády a na zjemnění trochu smetany, provaříme. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a sušené brusinky.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Mrkev
200 g
Petržel
200 g
Celer
100 g
Nové koření celé 30 g
0.5 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
100 g
Sádlo
20 g
Brusinky konzervované
40 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Jalovec celý 30 g
0.5 g
Pepř černý celý 20 g
0.5 g
Hovězí líčka 300 g
300 g