Kategorie receptů
Grilované plátky lilku s pestem a bazalkou
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Velký lilek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Poté vysušíme v papírových ubrouscích. Grilovací plech potřme olejem a poklademe na něj kolečka lilku, která též zvrchu pokapeme olejem. Lilek grilujeme zvolna z každé strany asi 5 minut do hnědavého nádechu, po obrácení každý plátek znovu potřeme olejem. Plátky lilku zakapeme vinným octem a necháme vystydnout. Poté je potřeme bazalkovým pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou. Servírujeme při pokojové teplotě.
Vytisknout recept (PDF)Lilek
400 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
50 g
Ocet Balsamico
20 g